news

Diumenge de la Paraula de Déu, festa que celebra la Bíblia. Litúrgia eucarística presidida per monsenyor Vincenzo Paglia

22 Gener 2022

BibliaLiturgiaOración en vivo

Comparteix-Ho

El tercer diumenge del temps ordinari —el 2022 és 23 de gener— se celebra el Diumenge de la Paraula de Déu, una festa molt apreciada per la Comunitat de Sant'Egidio, que va néixer d'escoltar les Sagrades Escriptures i segueix el seu camí cada dia gràcies a les Escriptures. En la celebració eucarística, la Bíblia es col·loca al centre i tothom té a les seves mans la seva pròpia còpia de la Bíblia, com a signe d'un poble que redescobreix la Paraula de Déu, una visió que és filla del Concili Vaticà II.

És un dia per compartir “el do de la Bíblia, joia dels cristians”, com va dir Andrea Riccardi en una entrevista del 2021 per a la revista Credere (llegiu-la aquí), que planteja la pregunta fonamental sobre el significat de freqüentar les escriptures i la pregària.
La festa va ser instaurada pel papa Francesc el 2019 amb la carta apostòlica “Aperiit illis”, que cita àmpliament la constitució dogmàtica “Dei Verbum” del Vaticà II i que indica el valor ecumènic del dia, proper al període en el qual se'ns convida a dialogar amb els jueus i a pregar per la unitat dels cristians.

 

Més informació

El papa Francesc institueix el Diumenge de la Paraula de Déu. Andrea Riccardi: Sagrada Escriptura, força del poble de Déu. (Avvenire, 1/10/2019) (IT)

Diumenge de la Paraula, una festa que posa la Bíblia al centre. Introducció d'Andrea Riccardi (2017) - VÍDEO (IT)

Homilia de Mons. Vincenzo Paglia per al Diumenge de la Paraula del 2021 (IT)