Una família siriana, que va escapar de la guerra, finalment troba una nova llar a Würzburg gràcies a l'ajuda de Sant'Egidio

Gràcies a la Comunitat de Sant'Egidio, una família siriana finalment ha trobat una llar hospitalària a Würzburg després d'una odissea que ha durat més de dos anys.

Ho van perdre gairebé tot fa uns anys durant el bombardeig de la seva ciutat natal de Deir el-Zor a Síria: el seu pare, la seva vista, la seva salut, els seus familiars, la seva llar i totes les seves propietats. La mare es va quedar sola amb quatre fills, un amb síndrome de Down i dos cecs per la guerra.

El 2019 vam conèixer la família al camp de refugiats de l'illa grega de Lesbos. Poc abans, la seva mare havia aconseguit escapar a Europa, creuant l'estret que separa la costa de Turquia de Lesbos amb un vaixell improvisat, on va desembarcar amb els quatre infants traumatitzats per la guerra i els avatars del viatge. Els joves de Sant'Egidio a Roma i Würzburg van visitar diverses vegades la família, que mentrestant havia estat traslladada a Atenes, quan van cessar totes les aportacions públiques, i la van recolzar durant aquest difícil període a Grècia, fins i tot amb les cures mèdiques necessàries. Després d'un mes de ser a un camp de refugiats a Alemanya, finalment ho van aconseguir: amb gran gratitud, s'han mudat a un espaiós departament proveït per una escola catòlica.

Un cop més l'amistat ha superat moltes adversitats i ara el camí de l'acompanyament continuarà, de fet finalment serà possible reprendre les intervencions mèdiques requerides i fer activitats per promoure la integració de la família.

Especialment en temps en què la guerra està molt a prop a causa del que està succeint a Ucraïna, la voluntat de molts d'ajudar a aquesta família siriana és un bon senyal que tots són benvinguts aquí.

La Comunitat de Sant'Egidio a Würzburg s'ha compromès durant molts anys amb els refugiats de les zones de guerra, amb escoles d'idiomes i treball d'integració.