MIGRANTS

Bèlgica rep amb els corredors humanitaris quatre famílies de refugiats de l’Afganistan, que estaven refugiades al Pakistan

La Comunitat de Sant’Egidio de Bèlgica, en l’àmbit dels corredors humanitaris, a rebre ahir al vespre a Brussel·les, a l’aeroport de Zaventem, quatre famílies afganeses. Es tracta de refugiats provinents del Pakistan, on s’havien refugiat després de l’arribada dels talibans a l’Afganistan, i que, a causa del canvi de lleis al Pakistan, corrien el perill que els tornessin al país del qual havien fugit, amb un greu perill per a la seva vida.

Les quatre famílies viuran a Aarschot, Anvers i Boechout i Turnhout, amb l’ajuda de Sant’Egidio i de comitès locals, que asseguren l’acollida, l’habitatge, l’orientació en el procés d’asil i assistència en la integració durant almenys un any.

Amb aquest grup, des del 2022 han arribat un total de 126 persones a Bèlgica de manera segura i legal per començar una nova vida.

Sant’Egidio preveu que arribin en avio provinents del Líban i del Pakistan les properes setmanes i mesos més famílies sirianes i afganeses.

Segons l’acord que van firmar a finals del 2021 Sant’Egidio i el govern de Bèlgica, 250 refugiats vulnerables poden entrar a Bèlgica en l’àmbit d’aquest corredor humanitari.

Anteriorment van ser acollits a Bèlgica amb els corredors humanitaris 150 refugiats en situació de vulnerabilitat, que així van poder començar una nova vida.