PAPA

Un regal especial per al Papa Francesc dels infants ucraïnesos

"Estem esperant la data de la pau en aquest any": la frase escrita en un calendari lliurat al Papa pels infants d'una escola a Fastiv, una ciutat a 70 km de Kíev, va commoure Bergoglio, que diverses vegades ha fet una crida perquè acabi el conflicte a Ucraïna i per aturar totes les guerres.

El Papa va rebre el regal a la Casa de Santa Marta de la delegació que va tornar de la missió humanitaria a Ucraïna en les últimes setmanes. Hi van ser presents Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio, el pare Enzo Fortunato, dels Frares Menors Conventuals, Angelo Chiorazzo, fundador de la Cooperativa Auxilium, i Gabriele Gravina, president de la FIGC.

Durant la trobada, la delegació va mostrar al Sant Pare vídeos i fotos de la missió i va portar el missatge d'afecte i de patiment dels infants i de la comunitat ucraïnesa assetjada. Durant la conversa, el Papa es va aturar a parlar de la brutalitat de la guerra i de la violència que viuen les poblacions, subratllant que “no cal acostumar-se a la guerra, cal continuar fent missions humanitàries per ajudar els qui pateixen”.