ACTES

L'art de la inclusió: una rebel·lió pacífica contra el mal del món. Les obres d'artistes amb discapacitat a l'Ambaixada dels Estats Units a la Santa Seu

Les obres dels artistes amb discapacitat dels nostres Tallers d'Art s'exposen a l'Ambaixada dels Estats Units a la Santa Seu a Roma. En aquest entorn esplèndid, va tenir lloc ahir, 22 de maig, un acte que va permetre admirar aquestes pintures.

Mauro Garofalo, de Sant'Egidio, en la salutació dels participants ha subratllat com les obres exposades són fruit del treball pacient d'artistes amb discapacitat. "L'art representa una rebel·lió pacífica contra els problemes mundials, com la guerra, la solitud i la desigualtat. L'amistat i la solidaritat són valors fonamentals per a la comunitat. Les obres transmeten un missatge profund i pacífic, convidant al canvi, també sorgeixen històries personals, com la de Giovanni Fenu, que va lluitar contra la soledat gràcies a l'art".

L'ambaixador Donnelly, adreçant-se als convidats, va dir: "L'art és una part integral de l'experiència nord-americana. Des del naixement de la nostra nació, les arts han reflectit i inspirat la nostra cultura, unint persones d'orígens diversos i pertanyents a diferents posicions polítiques".