ACTES

Vigil 2023: Record dels bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki i pregària per la pau a Nova York, del 5 d'agost al vespre al 9 d'agost

Podeu seguir la pregària a través del web

El matí del dilluns 6 d'agost de 1945, mentre a Nova York encara era diumenge al vespre, l'aviació estatunidenca llançava la primera bomba atòmica sobre la població d'Hiroshima.

El matí del dijous 9 d'agost de 1945 l'aviació estatunidenca va llançar la segona i més potent bomba atòmica sobre la població de Nagasaki. 
El diumenge 2 de setembre de 1945 l'emperador del Japó es va rendir incondicionalment. Els bombardejos nuclears de les ciutats d'Hiroshima i Nagasaki segueixen sent els únics casos d'ús deliberat d'armes nuclears en guerra.
 
L'Església del Sagrat Cor de Jesús i Maria del 325 E 33rd St, Nova York, NY 10016 etarà oberta a tothom, inclosos amics, grups, comunitats i famílies amb infants per a la pregària i l'acollida  entre la tarda del dissabte 5 d'agost (dia 6 al Japó) i la tarda del 8 d'agost (dia 9 al Japó), pensant en els nombrosos conflictes oberts que hi ha al món. La trobada és un dels molts resultats de la Pregària per la pau que va començar Joan Pau II a Assís el 1986 i que ha seguit any rere any des de llavors. La Pregària per la pau del 2023 se celebrarà a Berlín.
El Tractat de no proliferació d'armes nuclears (NPT) articula el compromís de la humanitat pel desarmament nuclear a través de consultes per comprendre i traçar les maneres i els mitjans per avançar i fer realitat el desarmament nuclear. El NPT es va convertir en llei internacional el 1970 i 190 governs l'han ratificat. 
L'Església catòlica sempre ha propugnat l'abolició de les armes nuclears. Cal un compromís i un treball més intensos per assolir aquest objectiu, sobretot mentre la producció i l'ús d'armes "convencionals" creixen dramàticament. Tots els països, especialment els Estats Units, estan "modernitzant" el seu arsenal d'armes nuclears, amb l'objectiu que sigui molt més eficaç, "modernitzant" fins it tot els mitjans d'apuntar i de distribuir aquestes armes. El tractat New START, l'últim tractat sobre armes nuclears entre els Estats Units i Rússia, que va entrar en vigor el 2011, acabarà el febrer del 2026.

La Comunitat de Sant'Egidio organitza la vetlla amb l'ajuda de parroquians, voluntaris i organitzacions col·laboradores (més informació). 

 

                Pintura feta el 2022 pels Tallers de Gli Amici de Roma.
Representa Hiroshima després del bombardeig nuclear del 6 d'agost de 1945.
 

 
Per a més informació: Susan Cangiano 917 817 3919 - [email protected] o Thomas Murphy 646 209 2755 - [email protected]
 
Si voleu dir-nos quan participareu, podeu utilitzar el formulari següent (aquí). 
 
Uniu-vos també vosaltres a la vetlla de pregària enviant la vostra a  [email protected].
Totes les pregàries es llegiran a l'església.