Refugiats: arribada de 25 sirians del Líban pels corredors humanitaris de Sant'Egidio i les esglésies protestants

Aquest matí, 25 refugiats sirians que han viscut en camps de refugiats a la regió d'Akkar, al nord del Líban, a la vall de la Bekaa o en habitatges precaris als afores de Beirut, han aterrat a Fiumicino en un vol des de Beirut.

La seva entrada a Itàlia és possible a través dels Corredors Humanitaris promoguts per la Comunitat de Sant'Egidio, la Federació d'Esglésies Evangèliques d'Itàlia i la Taula Valdesa, d'acord amb els Ministeris de l'Interior i d'Afers Exteriors, que des del febrer de 2016 porten al país, des del Líban, 2544 persones. En total, uns 6.300 refugiats han arribat a Europa amb els corredors humanitaris.

Les famílies que han arribat aquest matí seran acollides a diverses regions italianes (Laci, Calàbria, Llombardia, Sicília, Vèneto), en part gràcies als seus familiars, que són també arribats amb els Corredors Humanitaris i ja ben integrats, en part en cases disponibles gràcies a famílies i associacions italianes. Aquests darrers els acompanyaran en el procés d'integració, gràcies a l'aprenentatge de la llengua italiana i, un cop hagin obtingut la condició de refugiats, la seva entrada al món laboral. Els Corredors Humanitaris, totalment autofinançats (a partir de la captació de fons de Sant'Egidio i del 8 per mil de la Taula Valdesa) i creats gràcies a una xarxa d'acollida generalitzada, representen un model d'èxit, que combina solidaritat i seguretat.