MÓN

Al Pakistan, la Comunitat de Sant’Egidio de Faisalabad duu ajuda a les famílies cristianes que van patir la violència extremista que es va estendre per Jaranwala

Fa tot just uns dies es va produir un atac contra el barri cristià de Jaranwala, a la perifèria de la ciutat de Faisalabad (Pakistan), en què van cremar més de 20 llocs de culte (catòlics i protestants) i 35 famílies van perdre la casa.

És un gest de violència inaudita que van dur a terme amb el pretext d'un enfrontament religiós, però que els líders religiosos musulmans del país van condemnar públicament i amb gran claredat.

Les comunitats de Sant'Egidio pakistaneses han respost amb la pregària i amb la solidaritat a aquest moment de dolor i de torbament: dissabte, mentre a totes les comunitats es pregava per la pau, un grup de Faisalabad va dur ajuda a les famílies que ho van perdre tot amb els atacs de la setmana passada. Entre les cases d'obra del pobre barri cristià, on encara es veuen parets cremades i restes de les barricades que van fer per defensar-se de la fúria dels manifestants, van repartir més de 100 àpats. "No puc descriure amb paraules el que vaig veure ―escrivia Kinza, una de les noies de la Comunitat―. Mentre caminàvem pels carrers sentíem dones plorant. S'han quedat literalment sense res, ni menjar ni roba".

"Els danys són més greus del que havíem vist a les notícies ―afegeix Nathan―. Hem d'impedir que la desesperació generi més violència i per això volem seguir ajudant a sembrar la pau".

L'Església catòlica pakistanesa ha dedicat aquest diumenge a pregar per la pau i la reconciliació. La Comunitat de Faisalabad ha començat una recollida de roba i aliments, que compta amb l'ajuda de famílies musulmanes, per seguir ajudant.

  VÍDEO