ACTES

Ciutats per la Vida – Ciutats contra la Pena de Mort: a molts llocs se celebren actes, manifestacions i debats per a un món més humà

Cada any, el 30 de novembre se celebra el Dia de les “Ciutats per la Vida – Ciutats contra la Pena de Mort”, un acte que no només recorda un avenç històric per a la humanitat (l’abolició de la pena de mort, que el Gran Ducat de Toscana va aprovar el 1786) sinó que confirma la voluntat global d’assolir una justícia més compassiva i civilitzada.

“Ciutats per la Vida – Ciutats contra la Pena de Mort” és més que un acte, és un moviment que s’expandeix més enllà de les fronteres geogràfiques. Aquesta iniciativa anual, impulsada per la Comunitat de Sant’Egidio, compta amb la participació de més de 2500 ciutats d’arreu del món. Cadascuna, amb la seva adhesió, es compromet a impulsar una cultura de vida i de justícia. Les ciutats, a través dels seus administradors i dels seus ciutadans, es converteixen en espais de mobilització, d’actes educatius i de debats públics. Els centres d’educació secundària i les universitats es transformen en llocs de reflexió i de diàleg, i els monuments històrics s’il·luminen com símbols de resistència contra una pràctica arcaica i cruel.

El Coliseu, amb la seva història de sang i d’entreteniment, el 30 de novembre es transforma en un símbol de vida, i s’il·lumina per representar la lluita contra la pena de mort. Enguany l’acte central serà a les 18.00h al Coliseu, al costat de l’Arc de Constantí. Aquest acte no és només un record del passat, sinó un toc d’alerta per construir un futur en què la justícia posi al centre la dignitat i el valor de la vida humana. A través de “Ciutats per la Vida”, la Comunitat de Sant’Egidio no només commemora un important avenç històric, sinó que renova un compromís col·lectiu per un món sense pena de mort.

Hem seleccionat alguns actes que se celebraran aquests dies a diferents ciutats. Per a la resta d’actes, podeu visitar la pàgina de Facebook de Cities for Life, on es publiquen diàriament els anuncis de cadascuna de les iniciatives contra la pena de mort.