MIGRANTS

Les "missions de Nadal" dels Joves per la Pau de Trieste amb els migrants de la ruta dels Balcans

Jornades de solidaritat, trobades, estudi, en nom de l'hospitalitat
El 27 de desembre va començar la primera de les missions nadalenques dels Joves per la Pau de Trieste amb els immigrants de la ruta dels Balcans. La segona, encara en curs, va començar el 2 de gener.

Els Joves per la Pau de Pàdua, Trieste, Treviso, Bolonya i Parma passen les vacances de Nadal juntament amb els immigrants - de vegades de la seva mateixa edat - que viuen en condicions difícils a diferents llocs de la ciutat, proposant activitats i moments de trobada i integració:
"Dinar de l'Amistat" cada dia a les instal·lacions de Sant Martí al Camp per a 120 immigrants que viuen als carrers de Trieste i que són visitats regularment pels Joves per la Pau durant l'any. Molts d'ells estan acampats als "Silos", uns grans magatzems abandonats al centre de la ciutat, que s'han convertit en una mena de poble, on els immigrants viuen, en condicions molt difícils, en el fred i en greus condicions higièniques.
Per a ells, l'escola italiana és una oportunitat per tornar a tenir esperances de sortir d'una situació tan dramàtica i començar un camí d'integració.
Fins i tot per als aproximadament 50 immigrants acollits al camp de refugiats de Camposacro, procedents principalment de Pakistan, Afganistan i Bangla Desh, s'organitzen moments de celebració i classes d'idioma.
I el programa segueix ple de moltes altres trobades, com un viatge a l'encantadora ciutat de Muggia, no gaire lluny de la ciutat. El 4 de gener, a l'església de Sant'Antonio Vecchio, on la comunitat es reuneix per a la pregària de la tarda, es farà una pregària per la pau amb la presència del bisbe de Trieste, mons. Enrico Trevisi.

En mitjans de comunicació locals (IT):