ACTES

A Cuba, al centre de l'Havana, Sant'Egidio obre la clínica 'Amics pel carrer' per a persones sense sostre i ancians pobres

A la "Casa de Pau i Diàleg" de la Comunitat de Sant'Egidio de l'Havana, les persones sense llar i ancians pobres del centre històric poden comptar ara amb un nou espai dedicat a ells.

Una clínica de primers auxilis i tractament de malalties cròniques i patologies relacionades amb la vellesa (diabetis, hipertensió, malalties respiratòries). La clínica "Amics pel carrer" compta amb el suport de la comunitat local de Sant'Egidio (amb nombrosos metges i infermeres) en col·laboració amb l'Ordre de Sant Joan de Déu, que enviarà metges voluntaris, personal sanitari i medicaments que es podran distribuir gratuïtament entre els malalts.
La instal·lació del local també ha estat possible gràcies a la generositat del Centre Aktis de Nàpols, que manté una activa cooperació amb Cuba des de fa anys.

En el context de crisi que travessa el país, la Clínica representa per a molts un signe d'esperança, com va expressar monsenyor Eloy, bisbe auxiliar de l'Havana, que va participar a l'acte, juntament amb altres autoritats de l'Església i del govern.