SENSE LLAR

A Budapest recorden les persones sense llar que han perdut la vida a causa de la duresa de la vida al carrer

El 18 de febrer, a l’església de Terézváros de Budapest, el bisbe auxiliar d’Esztergom-Budapest, monsenyor Gábor Mohos Gábor, va presidir la litúrgia de la Comunitat de Sant’Egidio per recordar les persones sense llar que han perdut la vida a causa de la duresa de la vida al carrer.

Des de fa uns anys aquesta commemoració duu el nom d’un sensesostre hongarès, un amic de la Comunitat, Peter Kalas, conegut afectuosament com Scooter, que vivia en una plaça de Budapest en condicions cada vegada més precàries. Va morir el 5 d’agost de 2021 en circumstàncies tràgiques semblants a les de la Modesta: va estar diversos dies sobre l’asfalt amb necrosi als peus, fins que, després de diverses trucades de socors, el van dur a l’hospital, on malauradament va morir per septicèmia. No estava sol: tenia al seu costat una jove de la Comunitat.

En acabar la litúrgia van fer un dinar a la parròquia. Una classe sencera d’un institut de secundària va oferir la seva ajuda: amb el suport dels Joves per la Pau, van preparar les sales, van parar taula i van acollir els convidats amb generositat i escalf humà.