SENSE LLAR

A Anvers, Bèlgica, Sant'Egidio obre "Katalyma": una llar per a persones sense llar

El dijous 7 de març de 2024 es va inaugurar a Anvers una nova casa per allotjar persones sense sostre, que s'anomena Katalyma. És la paraula grega de la Bíblia per dir "allotjament" (Lc.2, 7). Vol expressar el que fa Sant'Egidio: acollir Jesús que no té lloc a la ciutat dels homes, i oferir als seus germans més pobres un espai durador, una llar, un entorn familiar.

L'apartament, situat en un barri residencial d'Anvers, acull cinc persones sense sostre, que finalment tenen un lloc on allotjar-se. Mitjançant una divisió de tasques i en funció de les seves capacitats, els cinc homes gestionen la casa de manera independent, recolzats per un equip del menjador de Kamiano i per voluntaris de Sant'Egidio.

La crisi de l'habitatge es fa sentir cada cop més, sobretot en el segment inferior de la població d'Anvers. Trobar cases de lloguer assequibles també és cada cop més difícil, especialment per als més pobres.

Amb els anys, trobar un habitatge per a persones en situació precària s'ha convertit en una servei cada cop més important per a Sant'Egidio. Actualment la Comunitat garanteix una solució d'habitatge a 125 persones en diverses fórmules i en diverses localitats d'aquest país.