ACTES

Celebració del 56 aniversari de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona

Diumenge 28 d’abril la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona era plena de gent per celebrar el 56 aniversari de la Comunitat de Sant’Egidio.

Va presidir la litúrgia el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. En la seva homilia el cardenal va recordar que “al llarg de tota la història l’Esperit Sant ha suscitat carismes, i el 1968 va suscitar la Comunitat de Sant’Egidio gràcies a la visió i al do d’Andrea Riccardi”, i va afegir que en aquest temps difícil que vivim “és necessària la proposta evangèlica de la Comunitat, que ens proposa la pregària, l’amistat amb els pobres i el servei a la pau per humanitzar el nostre món i cultivar la convivència”.

La fraternitat que es vivia a la basílica és fruit de l’amistat entre persones molt diferents que estan juntes des de fa anys. Ancians, amics del carrer, infants de les escoles de la pau, refugiats ucraïnesos i altres nous europeus es van afegir a molts altres amics que participen en les iniciatives de Sant’Egidio en un clima familiar i festiu. No només hi havia gent que venia de diferents barris de Barcelona, sinó també de les comunitats de Manresa i Tarragona. Hi havia, també, representants de les diferents confessions cristianes i alguns representants de l’ajuntament de Barcelona i d’altres institucions.

Després de la celebració, la jornada es va cloure amb una festa popular.