news

Paus Franciscus herdenkt Nieuwe Martelaren in de Sint-Bartolomeüs basiliek. De volledige opname van het bezoek.

22 April 2017 - ROME, ITALIË

MartyrsPope FrancisRefugeesHOMILIES

Deel Op

Paus Franciscus heeft de Basiliek van Sint-Bartolomeüs op het Romeinse Tiber-eiland bezocht, waar hij met de Gemeenschap van Sant’Egidio de Nieuwe Maartelaren heeft herdacht. Bij de ingang van de basiliek werd hij verwelkomd door een feestelijke menigte van kinderen, ouderen, zieken, gehandicapten en vluchtelingen.

“De martelaren leren ons om te overwinnen met liefde, niet met macht”, zei Andrea Riccardi in zijn begroeting van de paus aan het begin van de gebedsdienst. Naast hem zaten familieleden en vrienden van degenen die hun leven hebben gegeven voor het Evangelie, zoals Karl Schneider, zoon van Paul Schneider, pastor die in 1939 vermoord werd in Buchenwald, en Roselyne, zus van pater Jacques Hamel, die op 26 juli 2016 vermoord werd in Rouen, Frankrijk.

 

“Wat heeft onze kerk vandaag nodig? – vroeg paus Franciscus zich af in zijn homilie. – Martelaren, getuigen, dat wil zeggen heiligen van elke dag.” Nadat de paus bij de relieken van de martelaren had gebeden, eindigde het gebed en de paus begaf zich naar de ontmoeting met een groep immigranten en vluchtelingen die met de luchtbrug (Humanitaire Corridors) naar Italië gekomen waren. 

 

DE VOLLEDIGE OPNAME VAN HET BEZOEK VAN PAUS FRANCISCUS

L'omelia di Papa Francesco »

Il saluto di Andrea Riccardi »

Testimonianza di Karl A. Schneider, figlio di Paul Schneider, ucciso il 18 luglio 1939 »

Testimonianza di Roselyne Hamel, sorella di padre Jacques Hamel, ucciso il 26 luglio 2016 »

Testimonianza di Francisco Guevara, amico di William Quijano, ucciso il 28 settembre 2009 »

PHOTOGALLERY

IL VIDEO INTEGRALE DELLA VISITA DI PAPA FRANCESCO