news

Zuid-Soedan, Sant'Egidio: De Raad van Kerken op bezoek bij de Gemeenschap na de audiëntie in het Vaticaan: "Help ons het vredesproces te ondersteunen"

23 Maart 2018 - ROME, ITALIË

South SudanPeace

Deel Op

De Raad van Kerken van Zuid-Soedan – die de christelijke kerken van Zuid-Soedan vertegenwoordigt –, in Rome voor overleg met Sant'Egidio na de ontvangst door paus Franciscus, heeft in een persconferentie de wens geuit om het vredesproces in het land te ondersteunen. De Raad heeft aan de Gemeenschap gevraagd om de weg naar verzoening te bevorderen met nieuwe initiatieven die weldra zullen worden opgesteld.

“Wij danken de Gemeenschap – zo sprak de secretaris van de Raad die alle christelijke kerken van Zuid-Soedan vertegenwoordigt, pater James Oyet Latansio tot Sant'Egidio – voor de ontvangst en voor de deelname aan ons overleg. Wij hebben gesproken over de vraag hoe de vrede voor ons volk te bereiken is en hoe een einde aan de oorlog van de ene broer tegenover de andere bereikt kan worden. De oorlog die tot zoveel verdriet en armoede heeft geleid en die behalve slachtoffers miljoenen vluchtelingen heeft voortgebracht”. Pater James vertelde ook met hoeveel genegenheid paus Franciscus de delegatie enkele uren eerder in het Vaticaan verwelkomde: “Het was geen protocollair bezoek. We hebben gesproken over ons land, samen gebeden en de hoop gedeeld op het bereiken van vrede. De paus draagt onze situatie mee in zijn hart en heeft opnieuw het verlangen uitgedrukt om naar Zuid-Soedan te gaan om het volk dat lijdt nabij te zijn. Wij hopen te horen wanneer dit zal plaatsvinden.”.

Mauro Garofalo heeft verzekerd dat Sant'Egidio het vredesproces steunt “door een nauwe samenwerking tussen de Raad van Kerken en de Gemeenschap, die de uitwerking van nieuwe gemeenschappelijke initiatieven mogelijk maakt”.Zuid-Soedan, Sant'Egidio: De Raad van Kerken op bezoek bij de Gemeenschap na de audiëntie in het Vaticaan:
Zuid-Soedan, Sant'Egidio: De Raad van Kerken op bezoek bij de Gemeenschap na de audiëntie in het Vaticaan: