EVENEMENTEN

Nog een maand tot "Durf vrede aan" in Berlijn, 10-12 september 2023

Hoe deel te nemen in Berlijn en online

Van 10 tot 12 september 2023 bereidt Berlijn zich voor op een van de belangrijkste internationale evenementen gewijd aan vrede: de Internationale ontmoeting "Durf vrede aan", georganiseerd door de Gemeenschap van Sant'Egidio.

Ga naar het PROGRAMMA. Updates en verder nieuws over het programma zullen op deze site worden gepubliceerd zodra ze beschikbaar zijn. 

Om deel te nemen - in Berljn of online - en persaccreditatie aan te vragen:

 


In een wereld die gekenmerkt wordt door de trieste heropleving van oorlog in Europa en dramatische conflicten in vele delen van de wereld, evenals toenemende ongelijkheid, armoede en de ecologische crisis, wordt het dringend en noodzakelijk om een andere toekomst voor te stellen en op te bouwen. We moeten de moed hebben om vreedzame coëxistentie, dialoog en solidariteit op alle niveaus te bevorderen en op te bouwen. Daarom zullen vrouwen en mannen van verschillende religies en culturen drie dagen lang samenkomen om te discussiëren en samen te werken aan een toekomst van vrede en solidariteit in de geest van Assisi.

De Internationale Ontmoeting "Durf vrede aan" zal vol zijn met momenten van bezinning, debatten, conferenties en ontmoetingen tussen deelnemers van over de hele wereld.