Vrede voor Nicaragua, nu. Een appèl van de Gemeenschap van Sant'Egidio

In de afgelopen dagen hebben enkele drastische economische maatregelen in Nicaragua geleid tot een volksopstand, gevolgd door zware stedelijke geweldsincidenten die veel slachtoffers hebben geëist.

De Gemeenschap van Sant'Egidio betuigt haar medeleven met de meer dan 25 mensen die gedood werden en vreest dat het aantal doden nog zal stijgen, ook gezien het grote aantal gewonden.

Met een appel sluit Sant’Egidio zich vanuit Managua aan bij de woorden van paus Franciscus dat "alle geweld zal stoppen, onnodig bloedvergieten wordt voorkomen en de openstaande kwesties vreedzaam en met verantwoordelijkheidsgevoel worden opgelost ". Ga naar de woorden van de paus

Het appel van de Gemeenschap is een uitnodiging "aan elke Nicaraguaanse burger om bewerker van vrede en rechtvaardigheid te worden in zijn eigen leefomgeving".

Sant'Egidio stelt verder dat het gebruik van geweld nooit gerechtvaardigd is. Sant'Egidio nodigt iedereen uit om instrument van vrede, dialoog en tolerantie te zijn. Daarom bidt de Gemeenschap dagelijks voor de vrede in de stad Managua - waarbij velen, vooral de jongsten, worden betrokken. Sant'Egidio ondersteunt de inspanningen van de plaatselijke kerk om te komen tot een oplossing op dit moment van crisis.