"De wederopstanding van Beira is geen utopie" - Het eerste huis dat Sant'Egidio bouwde is opgeleverd. Dit jaar worden dat er 50.

"De wederopstanding van Beira na orkaan Idai is geen utopie," schrijven vrijwilligers van de Gemeenschap van Sant Egidio in Mozambique op social media. Zij houden zich bezig met de wederopbouw van de huizen van ouderen en deleln foto's van de opening en inzegening van het nieuwe huis van Maria Cristina, een 77 jaar oude weduwe die al twintig jaar bevriend is met de Gemeenschap. Een steviger huis, gebouwd dankzij de genegenheid van velen die bij de festiviteiten aansluiten, betekent een nieuwe toekomst na de orkaan die afgelopen maart hele regio's van het Afrikaanse land verwoestte en de met zeil bedekte hutten wegvaagde.

"Er kwamen jongeren, volwassenen, kinderen, ouderen, vrouwen en mannen. Sammen willen we voor Kerstmis nog vijftig huizen opbouwen en repareren," schriijven ze vanuit Mozambique, en ze vervolgen: "onze middelen zijn beperkt, maar velen helpen ons, hier ter plaatse en van over de hele wereld met online donaties. We bedanken iedereen die ons steunt, zodat Beira weer tot leven kan komen."

De wederopbouw vindt plaats in de dagen van het grote teken van hoop van de reis van paus Franciscus, die Mozambique bezoekt van 4 tot 6 september als pelgrim van "hoop, vrede en verzoening." Met zijn gebed steunt hij het land bij de wederopbouw na de orkaan en bij het dagelijkse werk aan de vrede. 

Beelden van het lokale televisiestation