Overstromingsramp in de wijken van Groot Buenos Aires: we werken eraan de door het water geïsoleerde huizen te bereiken

De afgelopen dagen werden in Argentinié zo'n 5.000 mensen geëvacueerd in het departement Matanza in de provincie Groot Buenos Aires, als gevolg van de overstromingen die verschillende delen van de hoofdstad hebben getroffen na de regen van het afgelopen weekeinde.
De omstandigheden van de bevolking kunnen de komende uren verslechteren vanwege het stijgen van de Rio de la Plata, die zich al 1,5 meter boven het normale niveau bevindt.
De situatie is bijzonder ernstig in de wijk Laferrere, waar veel informele huizen zonder rioleringssysteem en sloppenwijken staan. Daar zijn ook twee Scholen van Vrede aanwezig, die van 'Lujan' en 'Palangana' (die naam is Spaans voor 'poel', juist vanwege de vele overstromingen). De evacuatie betrof duizenden mensen, die hun huizen moesten verlaten, alles achterlatend. Anderen zijn nog ingesloten door het hoge water.
de Civiele Bescherming van La Matanza en de regering doen hun werk, maar de inspanningen zijn nog niet voldoende. Ook de lokale kerk is actief, dankzij de aanwezigheid in het gebied.
De Gemeenschap van Sant'Egidio in Buenos Aires heeft in de hele stad inzamelingscentra en distributiecentra voor noodhulp opgezet. De jongeren van Youth for Peace in het gebied hebben met een kleine boot geïsoleerde huizen bereikt om hulp te brengen.