52° Verjaardag van de Gemeenschap van Sant'Egidio. Eucharistieviering in Rome, voorgegaan door kardinaal Pietro Parolin. LIVE STREAMING

Om 17.30 uur in de Basiliek van St. Jan van Lateranen

ZATERDAG VIERT SANT’EGIDIO HAAR 52E VERJAARDAG IN DE St. JAN VAN LATERANEN

HET EVENEMENT ZAL VANAF 17.30 UUR RECHSTREEKS WORDEN UITGEZONDEN

 

Zaterdag 8 februari is het 'volk' van de Gemeenschap, mensen van alle leeftijden uit alle wijken van Rome, samen met de vele armen die er bij horen en met de vele vrienden die hen vergezellen op hun weg, welkom in de basiliek om 17.30 uur voor een viering waarin Pietro Parolin, Staatssecretaris van het Vaticaan, zal voorgaan.

Na de liturgie zal er een feest zijn met alle deelnemers: armen in problemen aan wie Sant'Egidio in het bijzonder nabij is; daklozen die niet alleen lijden aan de kou van de winter maar ook aan de eenzaamheid; mensen met een handicap, van wie sommigen betrokken zijn bij een kunstatelier of werk; immigranten die al jaren een traject van integratie in het sociale en burgerlijke weefsel van Italië beleven, waaronder zij die aangekomen zijn met de Humanitaire corridors, het project dat al meer dan 3000 kwetsbare vluchtelingen een kans gaf om op een veilige manier Italië of een ander Europees land te bereiken. Het is een volk waarin men niet kan zien wie helpt en wie geholpen wordt, omdat iedereen gratis iets kan doen voor een ander, en dat vandaag nog meer dan eerst zich inzet voor de vrede die in te veel delen in de wereld bedreigd wordt. 

Dit feest in Rome - waarbij alle vrienden van de Gemeenschap welkom zijn - is de eerste van vele die zullen volgen in meer dan zeventig landen waar Sant'Egidio aanwezig is, van Europa tot Afrika, van Azië tot Latijns-Amerika.

Voor het Nederlandse taalgebied is dat:

In Brussel op zondag 16 februari om 10 uur in de Rijkeklarenkerk, Rijkeklarenstraat 1000

In Amsterdam op zondag 23 februari om 17 uur in de Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207

In Luik op zaterdag 2 mei om 18 uur in Eglise Saint-Barthélemy, Plance Saint-Barthélemy

In Antwerpen op zondag 3 mei om 15 uur in de O.L.V. Kathedraal van Antwerpen