De paus spreekt tot jonge Congolezen: geen corruptie meer! Floriberts getuigenis geeft hoop op een Afrika en een wereld zonder corruptie

Sant'Egidio sluit zich aan bij de herdenking van de getuigenis van Floribert Bwana Chui, die vandaag door paus Franciscus in het Martelarenstadion in Kinshasa wordt herdacht. Een jongeman uit onze gemeenschap in Goma, die bij de douane tussen Congo en Rwanda werkte, weigerde ladingen bedorven voedsel door te laten in ruil voor geld, en daarvoor werd hij gemarteld en vermoord.

'Hij was een jongere zoals jullie,' zei paus Franciscus. 'Als christen bad hij, dacht aan anderen en koos ervoor eerlijk te zijn door nee te zeggen tegen de smerigheid van corruptie.' Dat is niet alleen je handen schoonhouden, maar ook je hart. Trap niet in de val, laat je niet misleiden, laat je niet opslokken door het moeras van het kwaad, laat je niet overwinnen door het kwaad, maar overwin het kwaad met het goede".
De zwakke kracht van een gelovige, die voor het welzijn van zijn volk opkwam tegen het kwaad, geeft ons hoop op een Afrika en een wereld zonder corruptie.


De volledige video van de ontmoeting met jongeren en catechisten in Kinshasa