PAUS

Paus Franciscus met de vluchtelingen van de humanitaire corridors en de gezinnen die hen opvangen: audiëntie op zaterdag 18 maart in het Vaticaan

De eerste openbare bijeenkomst van de paus met migranten na de tragedie in Cutro

(ANSA) - Vaticaanstad, 14 maart - Aanstaande zaterdag 18 maart om 11.30 uur ontvangt paus Franciscus alle vluchtelingen en ontheemden in audiëntie die naar Italië en Europa zijn gekomen dankzij de "humanitaire corridors" die de Gemeenschap van Sant'Egidio samen met de Federatie van Evangelische Kerken, de Tavola Valdese, Caritas Italiana en de Italiaanse bisschoppenconferentie heeft opgezet.
Bij deze eerste openbare manifestatie van de paus met migranten na de tragedie in Cutro zal de Paulus VI-zaal - zo verneemt ANSA - gevuld zijn met gezinnen uit talrijke landen die in oorlog zijn of getroffen zijn door ernstige humanitaire noodsituaties, zoals Syrië, Irak, Afghanistan, Somalië, Zuid-Soedan, Nigeria, Congo en Libië.

Sinds februari 2016 zijn meer dan zesduizend mensen in Europa aangekomen met dit model - dat mensen redt van de reizen van wanhoop door de woestijn en over de Middellandse Zee door een gereguleerde toegang te garanderen - waarvan meer dan vijfduizend in Italië.

Naast de organisaties die de humanitaire corridors bevorderen, zijn er ook verenigingen, bisdommen, parochies en gezinnen die vluchtelingen opvangen en integreren, zoals de Comunità Papa Giovanni XXIII en Arci. In de loop van de audiëntie, die eindigt met een toespraak van paus Franciscus, zullen enkele getuigenissen van vluchtelingen klinken, evenals die van Italianen die hen met succes in ons land hebben geïntegreerd.
(ANSA)