PAPA

El 18 de març el papa Francesc rebrà en audiència al Vaticà els refugiats dels corredors humanitaris i les famílies que els acullen

És el primer acte públic del Papa amb els migrants després de la tragèdia de Cutro

(ANSA) - Ciutat del Vaticà, 14 de març - L'acte de dissabte, 18 de març, a les 11.30 hen què el papa Francesc rebrà en audiència els refugiats que han arribat a Europa gràcies als corredores humanitaris que la Comunitat de Sant'Egidio ha creat juntament amb la Federació d'Esglésies Evangèliques, la Mesa Valdesa, Càritas italiana i la Conferència Episcopal Italiana, representa un acte destacat sobre la qüestió dels migrants.
En aquest primer acte públic del Papa amb migrants després de la tragèdia de Cutro, l'Aula Pau VI –segons que ha sabut ANSA– s'omplirà de famílies provinents de països en guerra o afectats per greus emergència humanitàries com ara Siria, Iraq, Afganistan, Somàlia, Sudan del Sud, Nigèria, el Congo i Líbia.

Des de febrer de 2016 fins ara han arribat amb aquest model –que evita els viatges de la desesperació a través del desert i del mar Mediterrani i ofereix una entrada regular– més de sis mil persones a Europa, de les quals més de cinc mil han arribat a Itàlia.

A més de les entitats promotores dels corredors humanitaris, també hi haurà associacions, diòcesis, parròquies i famílies que acullen i integren refugiats, com la Comunitat Papa Joan XXIII, ARCI i altres. Durant l'audiència, que s'acabarà amb un discurs del papa Francesc, se sentiran alguns testimonis de refugiats i d'italians que s'han compromès a integrar-los amb èxit.
(ANSA)