PAUS

Het volk van de #humanitairecorridors ontmoet paus Franciscus

"Verwelkomen is het begin van de vrede." De woorden van paus Franciscus

Ze zijn uit vele steden in Italië en Europa gekomen om paus Franciscus te ontmoeten. Het zijn vluchtelingen die zijn opgevangen met de humanitaire corridors, de legale en veilige route waarmee meer dan zesduizend mensen een veilige plek hebben gevonden, weg van landen die gebukt gaan onder humanitaire crises en oorlogen. Zij zijn gekomen samen met de families en gemeenschappen die hen hebben opgevangen en hen geholpen hebben bij hun integratie, die de economische en menselijke last op zich hebben genomen en de schoonheid hebben ervaren van een samenleving die, mede dankzij hun bestaan, nieuwe toekomstperspectieven vindt.

De tientallen kinderwagens in het atrium van de Aula Nervi getuigen hiervan: er zijn veel kinderen, eindelijk op veilige grond geboren. Paus Franciscus, die door de feestelijke menigte liep, begroette velen van hen die hem met genegenheid omhelsden.

"Deze geschiedenis van verwelkomen is een concrete inzet voor de vrede," zei de paus, "Dank dat jullie deze hebben geopend en uitgetekend! Ga zo door! (...) Ik groet daarom met genegenheid degenen onder jullie die door de humanitaire corridors zijn gekomen en die nu een nieuw leven leiden."
 

Lees de volledige toespraak van paus Franciscus >>