news

A Londres encara hi ha solidaritat

23 Març 2020

Solidaridadcoronavirus

Comparteix-Ho

Durant la crisi del Covid 19 al Regne Unit, Sant'Egidio de Londres no oblida qui està sol i és més vulnerable. La Comunitat segueix els seus serveis de manera nova, per evitar la difusió del contagi, però també per seguir sent amics de tots els necessitats, especialment els sensesostre i els ancians.

"Creiem en el distanciament físic, no en el distanciament social", ha dit un dels voluntaris. "Encara es pot, i de fet és més important que abans, treballar plegats per no deixar sol ningú, encara que físicament tots prenem precaucions per aturar el contagi d'aquest virus".

Els serveis principals de Sant'Egidio a Londres han variat lleugerament de manera creativa: el que abans era una festa s'ha convertit en un servei per endur, de manera que els ancians, les persones sense llar i les persones soles puguin seguir rebent aliments. El servei per endur també és una finestra per a les persones ancianes i per als sensesostre, perquè els permet rebre suggeriments d'higiene sobre com protegir-se del virus, consells sobre on trobar més informació si necessiten assistència mèdica. Sant'Egidio ha obert una nova línia telefònica per als més vulnerables, perquè tot aquell que necessiti aliments, medicaments o algú amb qui parlar, pugui rebre tot el que necessita.

A més, s'ha creat un nou servei anomenat "Calling Home". Es tracta d'un servei que duen a terme els Joves per la Pau de Londres per garantir al menys una conversa telefònica a la setmana durant tot el temps que duri la crisi del coronavirus. Moltes persones que han participat i han trucat han manifestat el seu agraïment i altres han afirmat que s'han sentit agradablement sorpresos perquè Sant'Egidio hagi trobat noves maneres de fer companyia a tothom i de seguir repartint aliments. I tot plegat perquè, malgrat les normes dels supermercats i els límits per impedir l'acumulació, molts ancians han dit que han trobat estants buits a les botigues d'aliments. Per això la necessitat de tenir aliments, per als més vulnerables, és encara més important en una ciutat gran com Londres.

MÉS INFORMACIÓ

EMERGÈNCIA PEL CORONAVIRUS. FES UN DONATIU ARAA Londres encara hi ha solidaritat
A Londres encara hi ha solidaritat
A Londres encara hi ha solidaritat