news

Polònia, acord de cooperació amb el ministre d'Exteriors. "Donarem suport a les iniciatives de Sant'Egidio per la pau i la solidaritat en el món"

11 Octubre 2019 - VARSÒVIA, POLÒNIA

Comparteix-Ho

El dijous es va firmar a Varsòvia un acord de cooperació entre el ministeri d'Exteriors polonès i la Comunitat que reconeix el paper de Sant'Egidio en la prevenció i resolució de conflictes i el treball que fa des de fa anys per lluitar contra la pobresa, en iniciatives a favor dels drets humans, la seva ajuda als refugiats i migrants i la promoció del diàleg interreligiós.
"El ministeri d'Exteriors polonès donarà suport a les activitats de la Comunitat de Sant'Egidio de recerca de la pau i de promoció de la solidaritat al món", va dir el ministre Jacek Czaputowicz durant la cerimònia de signatura del document. També va destacar que Sant'Egidio actua en situacions i llocs en què hi ha crisis, allà on sovint els estats i les organitzacions internacionals no arriben. "Gràcies a aquesta capacitat Sant'Egidio va tenir un paper fonamental en l'alliberament del missioner polonès Mateusz Dziedzic, segrestat per guerrillers a la República Centreafricana l'octubre de 2014", va recordar Czaputowicz.
"Tenim molt en comú, amb Polònia, un gran país que ha passat el patiment de la guerra i de la privació de llibertat, però que també ha experimentat una transició cap a la democràcia de manera pacífica, una cosa rara en la història, que és una senyal d'esperança", va dir Cesare Zucconi, a la signatura de l'acord de cooperació.Polònia, acord de cooperació amb el ministre d'Exteriors.
Polònia, acord de cooperació amb el ministre d'Exteriors.
Polònia, acord de cooperació amb el ministre d'Exteriors.
Polònia, acord de cooperació amb el ministre d'Exteriors.
Polònia, acord de cooperació amb el ministre d'Exteriors.