El Nadal per a tothom de Sant'Egidio: afegim un lloc al nostre cor

Els millors desitjos de la Comunitat de Sant'Egidio

 

Es pot activar la funció del subtítols de YouTube en
italià, anglès, francès, alemany, portuguès, castellà, català i indonesià.

 

Arriba el Nadal. És una festa que porta llum i joia. Un antic llibre de la Bíblia, el del profeta Isaïes, ens diu: "El poble que caminava en la fosca ha vist una gran llum" (Is 9,1). El Nadal és una llum que il·lumina molts llocs foscos de l'existència humana, molts llocs de dolor.

El rostre del nen que hi ha al pessebre ens recorda els rostres dels nens pobres, vulnerables, els rostres dels nens del carrer, dels nens enmig de les runes de la guerra, de les ciutats bombardejades, dels nens que no poden anar a l'escola perquè viuen molts anys de la seva vida en camps de refugiats on no hi ha escoles.

Per a tots ells arriba el Nadal i Sant'Egidio vol que el Nadal sigui per a tothom.

És la festa de la generositat, per imaginar una generositat nova, amb molts aspectes nous, que toca també la vida quotidiana de cadascú de nosaltres. Perquè voldríem que es visqués cada dia com es viu en la gran festa del Dinar de Nadal, sense excloure ningú, sense deixar ningú fora de la porta. Perquè el nen de Nadal vol que tots siguin inclosos. Així doncs, des de Sant'Egidio, en nom de tota la Comunitat   desitjo el millor per a aquest Nadal. Que sigui un Nadal de pau, de joia i de llum. Desitjo també que sigui un Nadal de generositat, que no oblidem a ningú, que ningú no sigui exclòs de la festa del Nadal i que la família humana abraci realment a tothom, sobretot aquells que més la necessiten i aquells que en quedarien fora.
Afegim un lloc a la taula per Nadal, als grans dinars, afegim un lloc per a tothom al nostre cor. I provem de ser i vivim com persones generoses. És el que ens demana el Nadal.
Gràcies i bon Nadal a tothom.
Que sigui un Nadal de pau, de joia i de serenitat!
 

 


Marco Impagliazzo
President de la Comunitat de Sant'Egidio