Diumenge 2 de febrer es commemora el record de Modesta Valenti per dir No a la mort de les persones que viuen al carrer

Basílica de Santa Maria de Trastevere, 12.00 h

SANT’EGIDIO: DIUMENGE 2 DE FEBRER ES COMMEMORA EL RECORD DE MODESTA VALENTI
PER DIR “PROU” A LA MORT DE PERSONES QUE VIUEN AL CARRER

A la basílica de Santa Maria de Trastevere, en presència de molta gent, entre voluntaris i persones sense llar, 
es llegiran els noms de les persones que han perdut la vida en els darrers anys

 

 

Demà, diumenge 2 de febrer, el món de la solidaritat, nombrosos voluntaris, que ajuden de diferents maneres les persones que viuen al carrer, donaran escalf a Roma a molts sensesotre a la basílica de Santa Maria de Trastevere. Participaran junts a les 12.00 h en una celebració impulsada per la Comunitat de Sant'Egidio en record de Modesta Valenti, la dona que va morir fa 37 anys a l'estació de Termini de Roma perquè anava bruta i l'ambulància no la va voler dur a l'hospital. Juntament amb el seu, es llegiran els noms de les persones que han mort al carrer a roma, des del desembre fins avui, i de molts altres que, en aquests anys, han perdut la vida. Per recordar-los a cadascun s'encendrà una candela davant de l'icona que es va pintar en honor a la Modesta.

El seu record ha fet créixer en els últims anys a tot Itàlia un moviment de solidaritat, amb moltes persones de totes les edats, que el vespre visiten les estacions i altres llocs on viuen els sensesostre, i els porten aliments, beguda calenta, sacs de dormir i mantes. També han trobat solucions alternatives al carrer que han permès que alguns surtin del carrer. La celebració del diumenge a Santa Maria de Trastevere només és la primera en record de la Modesta. Les properes setmanes se'n celebraran moltes més no només en barris de Roma sinó també a vàries ciutats italianes i europees, tal com es pot veure a
www.santegidio.org.

Debut a l'elevat nombre de persones que s'espera que assisteixin es recomana als periodistes que vulguin seguir l'acte que s'acreditin a [email protected] i que hi arribin abans de les 11.30.

Roma, 1 de febrer de 2020