Migrants: avui han arribat a Itàlia 27 refugiats gràcies als corredors humanitaris

Un grup de refugiats sirians, iraquians i de diversos països africans ha aterrat avui a Fiumicino amb dos vols procedents de Grècia

Nova arribada, avui a Fiumicino, amb dos vols procedents d'Atenes, d'un grup de 27 sol·licitants d'asil procedents de països on persisteixen conflictes, alguns d'ells amb dècades d'antiguitat, i en condicions de violència generalitzada, com Síria, l'Iraq, el Congo, el Sudan i el Camerun. Molts han passat llargs períodes d'estada en camps de refugiats en illes gregues com ara Moria, a Lesbos.

Poden entrar a Itàlia gràcies a un memoràndum d'entesa entre la Comunitat de Sant'Egidio i el Ministeri de l'Interior, que preveu l'arribada legal i segura de sol·licitants d'asil de Grècia al país transalpí, amb especial atenció a les persones més vulnerables, com ara famílies nombroses i menors no acompanyats.

Els refugiats, entre ells algunes dones solteres amb fills, seran acollits a Roma i immediatament iniciaran un itinerari d'integració: els menors amb la inscripció a l'escola i els adults aprenent la llengua italiana i, un cop hagin obtingut l'estatus de refugiat, amb la inserció a la món laboral.

En general, amb el sistema de corredors humanitaris, creat gràcies a una extensa xarxa d'acollida, han arribat a Europa 5.100 refugiats —4.400 d'ells a Itàlia—, a més de 1800 ciutadans ucraïnesos, acollits per la Comunitat de Sant'Egidio en diversos països europeus. Tot això gràcies a projectes totalment autofinançats i a la generositat no només d'associacions, congregacions religioses i parròquies, sinó també dels ciutadans que han ofert la seva llar i la seva dedicació de forma gratuïta i voluntària.

PER SABER-NE MÉS

Què són els corredors humanitaris