PAU

Un any després de l'inici de la guerra d'Ucraïna, manifestacions i marxes per la pau a Roma i en altres ciutats d'Europa

25 de febrer de 2022-2023. Un any després que esclatés la guerra d'Ucraïna, una gran mobilització europea demana que es busquin vies de diàleg per arribar a un alto el foc i a obrir negociacions de pau.

Les manifestacions, impulsades per "Europe for Peace", un conjunt d'associacions, sindicats, entitats de la societat civil, del qual la Comunitat de Sant'Egidio n'és un dels promotors, se celebraran en ocasió de l'aniversari de la guerra a diverses ciutats europees perquè se senti la veu dels que demanen aturar l'escalada militar i trobar vies de negociació.

Un any de guerra ha significat mort, destrucció i una enorme emergència humanitària a què la Comunitat de Sant'Egidio ha provat de respondre amb un intens treball de solidaritat, enviant ajuda humanitària i acollint els refugiats.

A al conferència de premsa de presentació de la iniciativa, Paolo Impagliazzo, en nom de Sant'Egidio, va recordar que "parlar de pau no significa debilitat", i va demanar que "no es parli només d'armaments, i que es torni a parlar d'esperances i d'avenços concrets per arribar  a la pau". Els responsables d'altres associacions impulsores també han denunciat la manca i la reducció de l'ajuda humanitària i han expressat el seu desig que la veu de la societat civil ajudi a obrir vies de negociació.

A Roma se celebrarà una Marxa per la pau que sortirà dissabte 25 de febrer de Largo Corrado Ricci a les 17.30 h i anirà al Capitoli, on acabarà amb la intervenció de

Andrea Riccardi, fundador de la Comunitat de Sant’Egidio

Maurizio Landini, secretari de la CGIL

 

Actes en altres ciutats: Barcelona, Catània, Nàpols, Brussel·les, Milà, Múnic, Würzburg i Pàdua