MÓN

La pau és el tema central de les trobades de la delegació de Sant'Egidio amb els líders de l'ONU. El president Marco Impagliazzo es dirigirà avui al Consell de Seguretat

Està en marxa a Nova York una visita a les Nacions Unides per part d'una delegació de la Comunitat encapçalada per Marco Impagliazzo. A la primera trobada, el secretari general de Nacions Unides, Antonio Guterres, ha expressat la seva sincera admiració pel treball fidel i pacient de la Comunitat als escenaris de crisi del món, particularment a l'Àfrica: “L'ONU us necessita per a la pau”.

El relat de les iniciatives de pau de la Comunitat al Sudan del Sud, a Txad i a la República Centreafricana ha suscitat gran interès a Guterres. Marco Impagliazzo ha reafirmat l'esperit de complementarietat amb què Sant'Egidio treballa cada dia per la pau en sintonia amb les Nacions Unides.

“La Comunitat roman en situacions de crisi encara que els escenaris semblen bloquejats. Cal paciència, temps i escoltar la realitat per obtenir resultats positius perquè la pau és un treball artesanal”. La visita ha continuat amb una reunió amb el Secretari general adjunt, Li Junhua, xinès, titular d'UN DESA, la direcció que s'ocupa del desenvolupament econòmic i social. Se li van explicar els programes DREAM i Bravo!, actius a diversos països africans.

L'Ambaixador Li ha expressat el seu agraïment sincer per aquests programes que tenen un impacte positiu en el desenvolupament social i sanitari dels països africans i intervenen en els problemes reals de les persones. Per aquesta raó, ha demanat una col·laboració amb les Nacions Unides més intensa sobre el terreny. Posteriorment, la delegació s'ha reunit amb la Secretària General Adjunta, Elisabeth Spehar, canadenca, titular de la Comissió de Consolidació de la Pau, amb qui s'ha explorat la perspectiva de construir i mantenir la pau en zones de crisi, a partir del rol de la societat civil i les comunitats religioses.

El president Marco Impagliazzo s'adreçarà avui al Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Pots seguir la transmissió en streaming >>