ACTES

A Jakarta, la litúrgia d'acció de gràcies pel 55è aniversari de Sant'Egidio presidida pel cardenal Ignatius Suharyo

"Doneu color a la vida de l'Església mostrant el rostre misericordiós de Déu"

El divendres 30 de juny de 2023, a l'església Bunda Hati Kudus - Sagrat Cor de Jesús - al centre de Jakarta, es va celebrar una litúrgia eucarística per celebrar el 55è aniversari de la Comunitat de Sant'Egidio. La litúrgia -a la qual van assistir molts amics de la Comunitat, ancians, refugiats, amics que viuen al carrer, joves que van créixer a l'Escola de la Pau amb les seves famílies- va ser presidida pel cardenal Ignatius Suharyo, arquebisbe de Jakarta.

En la seva homilia, l'arquebisb expressà el seu agraïment per la presència i el servei de la Comunitat de Sant'Egidio arreu del món, però especialment a Jakarta, on -ha dit- ha contribuït a donar color a l'Església, mostrant la misericòrdia de Déu. “El treball de la comunitat per la pau és un exemple concret del que diu Pau a la carta als Efesis, que apropa els qui estan lluny. Els cristians estan cridats a portar la pau, la unitat i no la separació. El servei de Sant'Egidio és una veritable amistat i un testimoni de fe. La Comunitat ajuda a ser més humana però també, amb perseverança i fidelitat a la pregària i al servei, ens acosta a Déu. La Comunitat de Sant'Egidio és la més bella homilia, més bella que les paraules”.

En acabar la litúrgia vam celebrar-ho junts. Va començar amb un vídeo sobre els 55 anys de viatge de la Comunitat i els testimonis d'uns amics, i va acabar amb el tall del "tumpeng", un pastís d'arròs que és el segell distintiu de totes les celebracions d'acció de gràcies de la tradició indonèsia.