PAU

El 21 de setembre se celebra el Dia internacional de la pau

El Dia internacional de la pau, que se celebra el 21 de setembre, és una crida universal a la unitat i al respecte recíproc entre els països i les persones. El va instituir l'Assemblea General de les Nacions Unides el 1981 i té com a objectiu principal promoure la pau i el benestar de totes les persones. És un dia que transcendeix fronteres, cultures i tradicions, i que uneix persones de tot el món en el nom d'un ideal comú: la pau.

El treball de la Comunitat de Sant’Egidio per la pau

La Comunitat fa dècades que està en primera fila en la promoció de la pau i del diàleg entre les diferents cultures i religions. L'acció de Sant'Egidio va des de la intervenció directa en zones de conflicte a trobades de pregària ecumèniques i de diàleg interreligiós. Sant'Egidio creu fermament en la necessitat de construir la pau superant les diferències i construint ponts de comprensió i de respecte. El 2014, el papa Francesc va definir la nostra Comunitat amb aquestes 3 paraules: pregària, pobres i pau, i ens va animar a fer créixer la compassió al cor de la societat (llegiu-ne més)

Trobada de pregària per la pau de Berlín

Del 10 al 12 de setembre de 2023, la Comunitat de Sant'Egidio va organitzar una trobada de pregària per la pau a la ciutat de Berlín, l'edicio 37 en l'"esperit d'Assís". L'acte va comptar amb la participació de líders religiosos, representants d'institucions i membres de la societat civil provinents de tot al món i una important participació popular. En un moment històric en què les tensions globals són palpables, la trobada va ser un signe tangible de la voluntat de pau que hi ha en els pobles, que s'ha d'atendre i impulsar amb força en un moment en què encara hi ha moltes guerres al món, començant per la d'Ucraïna. (llegeix-ne més)

FOTO UNESCO

 

 

Missatge de l'ONU i d'Antonio Guterres per al 2023 (llegeix-ne més)