MÓN

Atenció mèdica gratuïta per als infants de Katwe, a Kampala, gràcies a un camp mèdic organitzat per la Comunitat de Sant'Egidi

El barri de Katwie, a Kampala (Uganda), és una d'aquelles zones en què la pobresa no és només un concepte abstracte sinó una realitat que afecta la vida de cada dia de centenars de famílies. Disposar de serveis mèdics bàsics és un problema important, especialment per als infants. Gràcies a l'aportació de voluntaris, de personal mèdic i de persones de bona voluntat, la Comunitat de Sant’Egidio de Katwe ha aconseguit donar assistència mèdica a 110 infants i a 20 adults, i ha repartit fàrmacs que van des de complements de vitamina A i C fins a la desparasitació, o les cures de ferides obertes. Per a molts d'aquests infants, ha estat la primera vegada a la seva vida que han rebut assistència mèdica.

L'Esther, de l'Escola de la pau, d'11 anys, va expressar el seu agraïment bo i dient: "Aquesta és la primera vegada que em visita un metge". En un lloc en què la majoria de les persones són analfabetes i tenen dificultats per obtenir els documents que calen per a accedir als serveis sanitaris, la Comunitat, amb aquesta iniciativa, ha posat de manifest un quadre preocupant: molts infants pateixen malnutrició. Això posa sobre la taula la necessitat urgent d'una actuació a més gran escala, que vagi més enllà de l'assistència mèdica únicament.

Durant la visita l'Esther ens diu: "Aquí a Sant'Egidio tothom és benvingut. No cal dur un carnet d'identitat i el tractament és gratuït". I el seu entusiasme i el seu agraïment són el sentiment de tota una comunitat.