ACTES

L’audàcia de la pau a Buenos Aires: religions i joves units per un futur sense guerres

El ressò de la pregària per la pau de Berlín va arribar a Buenos Aires el passat 16 d’octubre. Al cèntric monestir de Santa Caterina es va celebrar una trobada de diàleg i pregària que va comptar amb la presència del bisbe catòlic ucraïnès Kozelinski i de monsenyor Giobando, de l’arxidiòcesi de Buenos Aires, juntament amb representants de les diferents esglésies cristianes (baptistes, metodistes, esglésies evangèliques, armenis), del judaisme, de l’islam i del budisme.

Enguany el programa incloïa dues taules rodones sobre “Religions i pau” i “Els joves i la pau”. La nombrosa participació de joves va animar el debat i va posar de manifest el paper actiu que tenen en la construcció d’un futur de pau i sense conflictes.

A la cerimònia final, després de les pregàries de les religions en llocs diferents, es va poder sentir el testimoni de dues persones sobre l’horror de la guerra: un jove ucraïnès que va fugir fa poc del seu país i un jove armeni que va parlar de l’èxode del seu poble de Nagorno Karabakh.

En el suggeridor claustre de l’antic monestir es va llegir el   missatge del papa Francesc. Els líders religiosos van encendre  el canelobre dedicat a la pau, i van firmar la Crida de Berlín 2023 per comprometre’s a impulsar “l’audàcia de la pau” a les seves comunitats.