Nieuwe kerk geopend in het Huis van Vriendschap van de Gemeenschap van Sant'Egidio in Blantyre

Het eerste gebed werd voorgegaan door Mgr. Vincenzo Paglia, die de Gemeenschap ontmoette tijdens zijn bezoek aan Afrika

Vincenzo Paglia visita la Comunità di Sant'Egidio di Blantyre in Malawi In het centrum van de stad Blantyre, in Malawi, staat het Huis van Vriendschap van Sant'Egidio: een groot complex, hart van het leven van de Gemeenschap, waar ook verschillende diensten voor de armen plaastvinden. Een paar dagen geleden is de bouw van de kerk voltooid, waar de Gemeenschap zal samenkomen voor gebed. In het midden van het presbyterium werd een grote icoon van het Gelaat van Jezus geplaatst, die geschilderd is in Oekraïne.

Het was een grote vreugde dat Mgr. Vincenzo Paglia is voorgegaan in het eerste gebed van de Gemeenschap op die plaats, toen hij de Gemeenschap van Malawi bezocht tijdens zijn reis naar enkele Zuid-Afrikaanse landen.

Ongeveer 650, vooral jonge mensen woonden het gebed bij. Aan het einde volgde een vergadering voor de Advent waarin aartsbisschop Vincenzo het belang van het nieuwe gebouw benadrukte, ene teken van de aanwezigheid van de Heer in het hard van de stad en haar inwoners.

 

 

 

 

 

 

 

Op zondachtochtend is Mgr. Paglia voorgegaan in de mis in de parochie van St. Vincentius a Paolo, in de periferie van Blantyre. De parochie werd in 2014 toevertrouwd aan de pastorale zorg van Ernest Kafunsa e don Frank Gumbwa, priesters van de Missionaire priesterfraterniteit van Sant'Egidio.