news

Sant'Egidio komt de slachtoffers van de vulkaan Fuego in Guatemala te hulp

19 Juli- 2018 - GUATEMALA

Humanitarian aidSchool of Peace

Een nieuwe School van Vrede geeft hoop aan de getroffen kinderen

Deel Op

Op 3 juni werd Guatemala getroffen door een verschrikkelijke ramp. De Fuego vulkaan barstte uit met enorme wolken as en lavastromen die vele doden tot gevolg hadden. Duizenden mensen moesten hun huizen verlaten en meer dan een miljoen mensen werden getroffen.

De Gemeenschap van Sant'Egidio in El Salvador startte de campagne #FuerzaGuatemala om de mensen te helpen die getroffen waren door deze tragedie. In de maanden juni en juli werden maaltijden en hulpgoederen ingezameld. Deze zijn de afgelopen dagen naarde Escuintla kathedraal gebracht, de plaats waar 400 personen, veelal ouderen en kinderen, onderdak hebben gevonden.

Maar de noodsituatie duurt nog altijd voort. Daarom is de Gemeenschap in Guatemala de gezinnen gaan bezoeken die hun toevlucht hebben gezocht tot de ruimtes van de parochie van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe, een van de vele opvangplekken die in deze periode geopend zijn, dankzij de hulp van mgr. Victor Hugo Palma.

Bovendien is de Gemeenschap van Sant'Egidio in de herberg Papa Francisco ook een nieuwe School van Vrede gestart, samen met vele kinderen en jongeren, om hen de continuïteit van hun studie te garanderen en een betere toekomst voor iedereen.Sant'Egidio komt de slachtoffers van de vulkaan Fuego in Guatemala te hulp
Sant'Egidio komt de slachtoffers van de vulkaan Fuego in Guatemala te hulp
Sant'Egidio komt de slachtoffers van de vulkaan Fuego in Guatemala te hulp