Globalisering van solidariteit als antwoord op wereldwijde besmetting: beelden van hoop die we ontvangen van de Gemeenschappen van Sant'Egidio overal ter wereld

Het zijn moeilijke tijden. Er is een wereldwijde noodtoestand in de gezondheidszorg door de verspreiding van het coronavirus en bijna alle landen hebben maatregelen genomen om besmettingen te voorkomen.

Voor veel armen is de toestand moeilijker dan ooit.

Dat is de reden om de beelden van dit nieuwsbericht te laten zien: de hulp die de Gemeenschappen overal ter wereld bieden aan de armen.

Er worden informatiecampagnes over COVID-19 georganiseerd, ook in de meest afgelegen dorpen. De bewoners van instellingen voor ouderen worden gebeld om hen "op afstand" een boodschap van vriendschap en affectie te geven. Voedselhulp vermenigvuldigt zich, met boodschappen aan huis en distributie van maaltijden op straat. Ook worden zelfgemaakte hygiënische gels uitgedeeld. 

De nood heeft de gewoontes van allen veranderd, maar niet die om aan anderen te denken, met toewijding en creativiteit.

Ook al is het nodig om de fysieke afstand tussen mensen te verhogen om besmetting te voorkomen, laat deze beweging van solidariteit een nabijheid van het hart zien, tussen mensen van verschillende landen die verenigd zijn in de liefde voor de armen die, vandaag nog meer dan ooit, vragen om niet alleen gelaten te worden.

Tijdens deze noodsituatie van het coronavirus willen we niemand in de steek laten. Daar hebben we uw hulp bij nodig. U kunt online doneren. Hartelijk dank!