"March for our Lives": de Gemeenschappen van Sant'Egidio in de Verenigde Staten bij de nationale demonstratie tegen wapengeweld

Op zaterdag 11 juni hebben de Gemeenschappen van Sant'Egidio van Boston, Washington DC en New York deelgenomen aan de "March for our Lives", de grote demonstratie tegen geweld veroorzaakt door het willekeurig gebruik van wapens die gelijktijdig plaatsvond in verschillende steden in de Verenigde Staten.

Sant'Egidio heeft de afgelopen maanden in het hele land en vooral in Washington D.C. veelvuldig gebeden voor de beëindiging van het vuurwapengeweld, ter nagedachtenis aan alle mensenlevens die verloren zijn gegaan.

Zoals paus Franciscus zei: "Het is tijd om 'genoeg' te zeggen tegen de ongebreidelde handel in wapens". De manifestatie werd ook bijgewoond door de kinderen van de Scholen van Vrede, die met hun voor de gelegenheid gemaakte spandoeken en plakkaten uiting gaven aan hun "genoeg!", dat van een generatie die zonder angst naar de toekomst wil kijken en vrede voorstelt als concreet alternatief.