Straatkinderen in Beira vinden een thuis en een familie

Een artikel van Nelson Moda in Noticias

Een groep van dertien straatkinderen, tussen 13 en 16 jaar oud, die in de stad Beira in Mozambique op straat zwierven, is door de Gemeenschap van Sant'Egidio opgevangen en ondergebracht.

Nelson Moda van Sant'Egidio vertelt in een artikel in Noticias:
"De kinderen wonen nu in alle veiligheid in de wijk Ponta-Gêa en lopen niet langer gevaar voor seksueel misbruik, fysiek geweld, gebruik van drugs en alcohol en zijn ver verwijderd van mensenhandelaars. Ze slapen in stapelbedden met matrassen en dekens. Zij krijgen drie maaltijden per dag en volgen lessen op de plaatselijke lagere en middelbare school, sommigen van hen voor het eerst. Om hun pedagogische vorderingen te verbeteren, heeft de Gemeenschap van Sant'Egidio ook een leraar ingeschakeld om hen bij te staan. Daarnaast hebben ze toegang tot gratis voedsel, kleding en medische hulp."

De Gemeenschap van Sant'Egidio in Beira vangt permanent meer dan 260 straatkinderen en jongeren op, en sinds 2011 via het voedingscentrum nog eens 650 kinderen, waaronder enkele kwetsbare gezinnen uit de wijk Praia Nova en bewoners van het Grand Hotel, met name door van maandag tot vrijdag een lunch te verstrekken.

Nelson Moda vervolgt: "Wij doen een beroep op nationale en buitenlandse niet-gouvernementele organisaties, zakenlieden en alle mensen van goede wil om ons werk te steunen," waarbij hij benadrukt dat het "gaat om het leven van toekomstige generaties en iedereen wordt opgeroepen om zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het land."