Infants invisibles d'Àfrica: BRAVO! lliura 30.000 certificats de naixement al districte de Balaka de Malawi

Finalment Les últimes setmanes el Programa BRAVO! ha lliurat 30.000 certificats de naixement a infants de 0 a 15 anys a les àrees més remotes del districte de Balaka de Malawi. Finalment molts infants tindran garantits els seus drets i disposaran d'un document oficial de naixement. Aquest és només l'inici d'una campanya d'emissió de certificats de naixement coordinada amb el Ministeri d'Interior malawià que seguirà les properes setmanes a 875 pobles i que ajudarà molts infants que encara no tenen un document oficial i que, per tant, són invisibles per a l'Estat.


La campanya d'inscripció va començar amb una fase de formació dels 942 caps locals –que tenen la funció de funcionaris públics i poden dur a terme les inscripcions–, i va continuar amb una segona fase de sensibilització als pobles i d'introducció de les dades recollides.  Durant el mes de desembre va començar la segona fase, que incloïa l'entrega dels certificats de naixement en col·laboració amb les autoritats locals: el District registration officer, les autoritats tradicional i el cap local.

Tot i que ha començat l'estació de pluges, moltes persones, sobretot mares, han vingut a recollir el document de naixement dels seus fills, la qual cosa demostra que molts entenen la importància del document d'identitat i no volen perdre's el moment.
BRAVO! treballa molt perquè els infants puguin inscriure's al registre i disposar del seu certificat, que és la prova que estan inscrits i els permet gaudir dels beneficis d'estar inscrits.

De fet, no sempre un infant inscrit té el seu certificat. Al món, 166 milions d'infants de 0 a 5 anys no són inscrits en el moment de néixer i 71 milions més, tot i haver estat inscrits, no disposen del document que ho acredita, i això els impedeix gaudir dels seus drets. Per això entregar els certificats és tan important i és un element fonamental del treball de BRAVO!

AJUDA AL PROGRAMA BRAVO! AMB UN DONATIU