Sant'Egidio participa en el dolor del poble del Líban per la tragèdia que ha afectat a Beirut i s'uneix en pregària per les víctimes i les seves famílies

 

La Comunitat de Sant'Egidio expressa el seu dolor per la tragèdia que ha assotat la ciutat de Beirut, testimoniant la seva proximitat amb les famílies de les víctimes de la terrible explosió i amb els nombrosos ferits.

 

S'ha colpejat el cor d'un país amb el qual Sant'Egidio ha fet un vincle significatiu durant anys, i que considera un lloc privilegiat per al diàleg interreligiós, la convivència entre diferents pobles i una cultura de pau.

 

El Líban - com deia Joan Pau II – “és un missatge”. Missatge de possible convivència entre religions, cultures i pobles diferents. És un missatge encara més significatiu en aquest moment en el qual, a causa de la pandèmia, s'ha entès millor que mai que no ens salvem sols, sinó que “hem de remar junts per vèncer el mal”, segons l'expressió que ha utilitzat el Papa Francesc.

 

El Líban ha de ser preservat amb tots els esforços possibles com a espai per a la democràcia, la pau i el diàleg a l'Orient Mitjà, turbulent i estripat.

 

Els corredors humanitaris, que des de 2016 han portat a més de 2.000 refugiats sirians des del Líban, ens han permès apreciar encara més aquest país. El Líban és fonamental per a l'equilibri de l'Orient Mitjà, per la seva voluntat de col·laborar en aquest gran programa humanitari.

 

Estem amb el poble libanès en aquest tràgic moment de la seva història, preguem pel Líban i farem tot el possible per mantenir-nos a prop dels libanesos i donar suport al renaixement del seu país.

 

La Comunitat de Sant'Egidio, present a Beirut, és actualment activa en els primers auxilis a ancians i a famílies afectades per aquesta tragèdia.