“El crit de la pau” a Cuba: Per vuitena vegada a l'Havana, Sant'Egidio ha convocat representants de les grans religions del món per pregar per la pau

La Comunitat de Sant'Egidio ha convocat per vuitena vegada a l'Havana representants de les grans religions del món per pregar per la pau en l'esperit d'Assís.
El dilluns 28 de novembre, a la capital de Cuba, es va celebrar la Trobada Internacional “El Crit de la Pau” en un ambient de fraternitat, unitat i construcció de la pau, segons l'esperit d'Assís.
A la trobada van assistir líders i fidels de les diferents religions de l'illa; part del Cos Diplomàtic acreditat a Cuba, amb representació de les ambaixades de Sud-àfrica, Nigèria, Moçambic i Itàlia; Caridad Diego i altres representants de l'Oficina d'Afers Religiosos, del govern provincial i dels directors i treballadors de l'Oficina de l'Historiador de la ciutat de l'Havana.
La Casa de la Pau i el Diàleg de la Comunitat de Sant'Egidio de l'Havana va acollir la primera part de l'esdeveniment, amb un simposi dedicat als textos sagrats, que tracen un camí de pau en totes les religions.

A la tarda, l'esdeveniment va continuar amb pregàries per la pau en diversos llocs que cada religió celebrava segons el seu propi ritu.
La cerimònia final, presentada per Rolando Garrido de Sant'Egidio, va tenir lloc a l'esplèndid Teatre Martí. Monsenyor Giampiero Gloder, nunci apostòlic a Cuba; el cardenal Juan de la Caridad García Rodríguez, arquebisbe de l'Havana; la comunitat jueva de Cuba, la comunitat Adath Israel de Cuba, la Lliga Islàmica de Cuba, la Soka Gakai, els bahà'is, les comunitats ortodoxes grega i russa, les esglésies natzarenes, baptistes, metodistes i episcopals, i el Consell d'Esglésies de Cuba.
Després de l'actuació de la coral Vox Cordis, es va llegir la Crida per la Pau, que els joves van lliurar a tots els presents.