A Beira, Moçambic, clausura de l'any escolar a l'"Escolinha" de Sant'Egidio

Per donar resposta al problema de la desnutrició que afecta tants infants africans, la Comunitat de Sant'Egidio ha obert des de fa molts anys diversos centres nutricionals a Moçambic, on cada dia milers de nens i nenes reben un menjar nutritiu adequat a les seves necessitats de creixement en un entorn protegit, on és possible no només rebre un àpat, sinó també jugar, aprendre i créixer. Amb el temps, va sorgir el repte de donar resposta a altres necessitats així que es van crear "escolinhas" per a infants de preescolar i cursos de costura per als joves que freqüentaven els nostres centres, perquè tinguessin una professió.

A Beira, d'on procedeixen les imatges que publiquem, a l'Escolinha hi assisteixen uns 50 infants que han celebrat recentment el final de les classes i el començament de les vacances d'estiu. Un moment al què hem volgut donar solemnitat, també per fomentar les “ganes d'escola” als infants i a les famílies.

Gràcies als sastres de l'escola de costura, en pocs dies es van confeccionar togues i barrets, i es van imprimir certificats de participació personalitzats. Un reconeixement al seu compromís i resultats escolars excel·lents, abans d'emprendre una nova etapa de la seva escolarització a l'inici del nou any.