EMERGÈNCIES

La crisi humanitària d'Ucraïna és cada dia més greu. Cal multiplicar la solidaritat

L'ajuda de Sant'Egidio en 15 mesos de guerra

La crisi humanitària d'Ucraïna és cada dia més greu, tot i que la narració del conflicte en parla cada vegada menys perquè se centra en els combats i la devastació que provoquen contínuament. La població pateix enormement.

Al llarg de quinze mesos de guerra, hem enviat a Ucraïna 1300 tones d'ajuda humanitària amb un valor total de 20 milions d'euros.
Cada mes enviem al menys 4 carregaments d'ajuda: 3 de productes alimentaris amb un total de 60 tones (cada carregament costa uns 55 000 euros) i 1 amb medicaments, productes d'higiene, roba i altres productes.
És un gran esforç en què treballa tota la Comunitat de Sant’Egidio. La necessitat és enorme.
El 23 de maig va sortir de Roma el camió número 94. El proper sortirà la setmana del 5 a l'11 de juny. Ajuda'ns a omplir-lo d'ajuda.

Algunes xifres sobre el treball que hem fet fins ara

Als 4 centres que tenim a Lviv, Ivano-Frankivsk i Kíiv hem repartit 1 milió de kits de medicaments i material sanitari per valor de 10,5 milions d'euros a 193 centres sanitaris d'Ucraïna (hospitals, hospitals militars, centres sanitaris, ambulatoris rurals, metges de família), majoritàriament centrats a les regions orientals i meridionals del país, més afectades per les accions bèl·liques.

Hem donat ajuda alimentària a 200 000 persones (110 000 als 4 centres per a desplaçats de Kíiv, Lviv i Ivano-Frankivsk, 90 000 a les regions orientals i meridionals).

Tot ha estat fruit de la solidaritat de molta gent.