CONFERÈNCIA DE PREMSA

Sant'Egidio serà a setembre a Berlín, la ciutat "on van caure els murs", per dur-hi "L'audàcia de la pau"

Es va presentar la trobada que del 10 al 12 de setembre aplegarà els líders de les grans religions mundials i de la política internacional: s'espera que hi assisteixi el canceller Scholz, el gran imam d'Al Azhar, Al Tayyeb, i el rabí en cap d'Israel, Lau

Del 10 al 12 de setembre de 2023 se celebrarà a Berlín la trobada internacional "L'audàcia de la pau. Religions i cultures en diàleg", l'edició número trenta-set de la trobada en l'esperit d'Assís que impulsa la Comunitat de Sant'Egidio. Presentant la trobada en conferència de premsa juntament amb Heiner Koch, arquebisbe de Berlín, i Christian Stäblein, bisbe de l'Església evangèlica de Berlín-Brandenburg-Schlesische-Oberlausitz, el president de Sant'Egidio, Marco Impagliazzo, va anunciar la presència del president alemany, Frank-Walter Steinmeier, del canceller, Olaf Scholz, i del president de Níger, Mohamed Bazoum, juntament amb els líders de les grans religions mundials, com ara el gran imam d'Al Azhar, Al Tayyeb, i el rabí en cap d'Israel, Meir Lau, així com personalitats de la cultura de tot el món. "No serà una cimera de portes tancades, separada de la ciutat, dins d'una 'zona vermella' ―va destacar Impagliazzo―, sinó un acte obert a la ciutat i a la gent, sobretot als més joves. Hi participaran milers de joves provinents de tot Europa, i també moltes escoles de Berlín".

Impagliazzo va explicar que la tria de Berlín, "la ciutat en què va caure un mur per la força de la democràcia, del diàleg i de la paciència de reconstruir canals de pau", és fonamental i dona esperança en un temps "en què tornen a alçar-se molts murs i es creen polaritzacions preocupants". Els participants de la trobada "L'audàcia de la pau", va dir el president de Sant'Egidio per acabar, es preguntaran "quin pot ser el paper de les religions al món, no només davant de la crisi d'Ucraïna, per rebaixar el to dels conflictes o fins i tot per obrir camins de pau. Durant molt de temps les religions han estat utilitzades com a eina per a la guerra i els conflictes. Hi ha una idea nova de les religions com a eines de pau".
Durant la trobada, a la qual han contribuït econòmicament tant el parlament com el Govern alemany, les Esglésies d'Alemanya i altres donants privats, diferents fòrums oberts al públic tractaran temes socials, religiosos i polítics, com ara la intel·ligència artificial, l'envelliment de la població europea, la situació a les presons, els objectius del mil·lenni, les migracions, el medi ambient, l'educació, les crisis de les democràcies, el diàleg interreligiós i la globalització.

VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA DE PREMSA