ACTES

Marco Impagliazzo a la Global Friendship: Amistat, Paraula de Déu i Pobres obren un camí per acabar amb les guerres i les injustícies

 Assemblea dels Joves per la pau a la trobada Global Friendship de Pàdua. Demà es clou amb el peace flash mob a la plaça de Sant Marc. L'edició del 2024 serà a Berlín.

"Som a Pàdua i a Venècia, dues ciutats riques en història i bellesa, fruit de segles de cultura i de fe, i que tenen com a punt fort que s'han obert a l'altre". Així ha obert Marco Impagliazzo l'assemblea plenària al palau firal de Pàdua titulada "Tot pot canviar". El president de la Comunitat de Sant’Egidio ha convidat els 1000 joves europeus a "sortir de nosaltres mateixos i dels laberints en què de vegades ens tanquem per seguir el camí de la pau, que té com a punts de referència clars els amics, les paraules i els pobres". "És veritat que ens sentim feble si tenim por, perquè pensem que podem navegar al mar de la vida tot sols ―ha dit Impagliazzo―, però si ens unim als altres i deixem que la pau entri al nostre cor, tenim la força d'estar amb tothom i de lluitar per la dignitat i per salvar molta gent de la pobresa i de la injustícia". He fet una forta crida a construir una Europa acollidora i a no acceptar la mort dels migrants en els seus viatges a través del desert del Sàhara i de la Mediterrània, en una assemblea en què hi havia força joves sirians i africans que han arribat a Europa gràcies als corredors humanitaris.
Després d'escoltar les paraules d'Impagliazzo, alguns joves han explicat el treball gratuït que fan amb els infants i els ancians de les perifèries, o amb les persones sense llar i els refugiats. Una intervenció que ha emocionat a tothom és la de la Iulia, una jove ucraïnesa refugiada a Kíiv que ha dit: "Sant'Egidio em va ajudar quan vaig fugir de Donbass amb la família; ara m'he unit a la Comunitat. Ajudar els altres fa que m'oblidi de tota la por".
La trobada Global Friendship acabarà demà a les 16.00h amb el peace flash mob a la plaça Sant Marc de Venècia. Els Joves per la pau s'han citat per a d'aquí a un any, del 27 al 29 d'agost de 2024 a Berlín, en una nova etapa del Global Friendship.