Marius leeft in Burkina Faso, is zeven jaar en wil graag naar school. Maar hiervoor heeft hij een geboorteakte nodig….

… daarom kwam het programma BRAVO naar zijn dorp

Marius is 7 jaar oud en woont in Didyr, een klein dorpje in de provincie Sanguié in Burkina Faso. Hij is de oudste van 5 broers.

Toen hij zes werd, bracht zijn vader hem naar school om hem in te schrijven, maar de leraar zei dat hij geen diploma kon halen zonder een geboorteakte. De ouders hadden alleen een certificaat dat ze geholpen waren bij de bevalling op de kraamafdeling waar de baby geboren was en ze geloofden dat dit document gelijk was aan een geboorteakte. Pas op het moment van inschrijving in de school, ontdekten ze dat ze naar een kantoor van de burgerlijke stand moesten gaan om het kind te registreren, maar dan zouden ze moeten betalen voor de registratie en de bijbehorende boete en, als boeren, hadden ze daar geen geld voor.

Dit is één van de redenen waarom in Burkina Faso drie op de vier personen niet naar school kunnen gaan en analfabeet zijn. Tot voor kort, alleen al in de regio van Sanguié, had 26% van de kinderen die aan het basisonderwijs deelnamen, geen enkel document.

Dit is de reden waarom de Gemeenschap van Sant’Egidio enkele jaren geleden het registratieprogramma BRAVO! in het leven heeft geroepen, waardoor 35.000 kinderen in die regio gratis opgenomen werden in het bevolkingsregister van het land. Dit was ook het geval voor Marius: een paar maanden geleden zag hij in zijn dorp de aankomst van de rechters en ambtenaren van de burgerlijke stand die alle kinderen in het dorp gratis geregistreerd hebben.

Help kinderen zoals Marius een naam te hebben

Steun het programma BRAVO! voor de opname in de bevolkingsregisters!

Doneer online