In Ethiopië delen de Jongeren voor Vrede het feestbrood met de ouderen

In een instelling die arme, dakloze ouderen opvangt

Sinds enkele maanden bezoekt een groep van de 'Jongeren voor Vrede' van een middelbare school in Bole Bulbula, een buitenwijk van Addis Abeba in Ethiopië, ouderen. Deze ouderen zijn de gasten van het huis van "KAMSD - Dignity and better Life for Elders". De meeste van hen zijn erg arm en hebben geen familie en enkelen hebben het laatste deel van hun leven zelfs op straat doorgebracht. 

Dit jaar heeft de aanwezigheid van de Jongeren voor Vrede het verschil gemaakt. Voor het feest van Timkat, een van de belangrijkste feesten van de Orthodox-Ethiopische kerk, waarop de doop van Jezus gevierd wordt, hebben de jongeren spellen en liederen meegebracht. Ze zijn lang gebleven om met de ouderen te spreken.

En ze hebben vooral het traditionele zoete brood, Dfo Dabo, gedeeld en samen gegeten. Dat is het concrete teken van een familiefeest waaraan de jongeren en de ouderen veel plezier hebben beleefd. De ouderen bedankten de jongeren met een zegen over hun leven en over de vriendschap die tussen hen gegroeid is.